donderdag 1 augustus 2019

Sporen van de oudste Winters in Oldenburg (6) - de hamvraag

Nu het mogelijk is gebleken om in Oldenburg meer te weten te komen over de voorouders van Conraad Meinders Winter, is de hamvraag natuurlijk: zijn er in Duitsland nog meer takken van deze familie? 
Dat valt nogal tegen. Je kunt ook zeggen dat het beeld dat deze familie in Nederland geeft (een kleine familie met vrij weinig mannelijke nazaten) ook op de vroegste generaties in Oldenburg van toepassing is.

De (enige) broer van Conraad overlijdt waarschijnlijk jong en van zijn vijf zussen trouwen er slechts twee (van wie er een voorzover ik het kan nagaan kinderloos blijft). Ook de twee broers van Conraad's vader Meinert zijn ofwel ongetrouwd, ofwel kinderloos. Bij de vier zussen van Meinert zie je hetzelfde beeld: slechts twee trouwen, van wie er ook weer een kinderloos blijft.

Er zijn in Oldenburg en omgeving overigens ruim voldoende Winters te vinden. Op basis van de huidige stand van zaken is echter onmogelijk aan te geven of deze afstammen van een enkele voorvader of dat ze uit meerdere plaatsen afkomstig zijn: de naam Winter is in Duitsland immers vrij algemeen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten